7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Η Ramsay Health Care εξαγοράζει την Spire για 1,4 δισ. δολάρια

Η Ramsay Health Care εξαγοράζει την Spire για 1,4 δισ. δολάρια
Shuang Li / Shutterstock.com

Ο όμιλος διαχείρισης νοσοκομείων Raymsay Health Care ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει την ανταγωνιστική της Spire Healthcare έναντι 1 δισ. στερλινών (1,42 δισ. δολάρια) με στόχο να επεκτείνει την παρουσία του στην αγορά της Βρετανίας.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Spire θα λάβουν 240 πένες ανά μετοχή, τιμή με premium 24,4% από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.

Σε κοινή δήλωση των εταιρειών, η Spire ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία και ενθάρρυνε τους μετόχους της να ψηφίσουν υπέρ της εξαγοράς.

Η Spire, που διαχειρίζεται 39 νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεργάζεται με το σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS), κατέγραψε προ φόρων ζημιές ύψους 231 εκατ. στερλινών (326,8 εκατ. δολάρια) πέρσι, συγκριτικά με κέρδη 9,6 εκατ. στερλινών το 2019.

«Είναι μία καλή προσφορά και πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους μετόχους. Ωστόσο, θα υπάρξουν θέματα με τις αντιμονοπωλιακές αρχές και η ολοκλήρωση της συμφωνίας δε θα είναι απλή», ανέφερε σε σημείωμα του ο αναλυτής της Liberum, Γκράχαμ Ντόιλ.

Από τη μεριά της, η Ramsay δήλωσε πως η συμφωνία θα ενισχύσει με υψηλά μονοψήφια ποσοστά τα κέρδη ανά μετοχή μετά το 2024.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Spire με συμμετοχή 29,9%, η Mediclinic International, σχολίασε σε ξεχωριστή δήλωση πως θα ψηφήσει υπέρ της εξαγοράς.

Πηγή: Reuters