Η Lumentum αύξησε την προσφορά της για την Coherent στα 6,9 δισ. δολάρια

Η Lumentum αύξησε την προσφορά της για την Coherent στα 6,9 δισ. δολάρια

Η Coherent ανακοίνωσε ότι η εταιρεία οπτικών ινών Lumentum αύξησε την προσφορά που έχει κάνει για να την εξαγοράσει στα 6,9 δισ. δολάρια.

Υπό τους όρους της νέας προσφοράς, οι μέτοχοι της Coherent θα λάβουν για κάθε μετοχή της εταιρείας 220 δολάρια σε μετρητά και 0,61 μετοχές της Lumentum.

Η Coherent είχε αρχικά συμφωνήσει για εξαγορά της από την Lumentum έναντι 5,7 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο, κάτι που προσέλκυσε την προσοχή άλλων πιθανών αγοραστών που αναζητούν να αυξήσουν το μερίδιο τους σε μία αγορά που θα επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση της τεχνολογίας 5G.

Έτσι η MKS Instruments υπέβαλε προσφορά 6 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο για την εξαγορά της Coherent, ενώ στη συνεχεία ακολούθησε προσφορά 6,4 δισ. δολαρίων και από την II-VI.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πλειοδοτικός πόλεμος μεταξύ των Lumentum και II-VI, με τις οι δύο εταιρείες να κάνουν τουλάχιστον δύο αντιπροσφορές η κάθε μία.

Η τελευταία προσφορά της Lumentum περιλαμβάνει 6,9 δισ. δολάρια, με επιπλέον επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την επενδυτική εταιρεία Silver Lake στη νέα οντότητα εάν γίνει αποδεκτή η προσφορά.