Η κίνηση «ματ »της Fourlis στο Ελληνικό και τα νέα σχέδια της Trade Estates

Η κίνηση «ματ »της Fourlis στο Ελληνικό και τα νέα σχέδια της Trade Estates

Την πρώτη μεγάλη κίνηση της ύψους 55 εκατ.ευρώ , λαμβάνοντας θέση στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού ανακοίνωσε η νέα ΑΕΕΑΠ, Trade Estates του Ομίλου Φουρλή με την απόκτηση έκτασης εντός του πρώην αεροδρομίου επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, με στόχο να δημιουργήσει Retail Park, που θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (Big Boxes).

Η συμφωνία με τη Lamda Development εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της πρώτης πενταετίας για την ανάπτυξη της συνολικής έκτασης και θα την αναλάβει η υπό σύσταση εταιρεία Trade Estates του ομίλου Φουρλή. Η επένδυση που θα διαμορφωθεί σε 30.000 τμ εκτιμάται από πηγές της εταιρείας ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε βάθος 3-4 ετών και θα περιλαμβάνει εμπορικά concepts του ομίλου όπως το ΙΚΕΑ και τα Intersport, όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του ομίλου Fourlis.

Ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο των επαφών με μεγάλους retailers που αναπτύσσονται με big Boxes για την εκμίσθωση χώρων στο retail park του Ελληνικού, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν εντός του χώρου θα έχει θέσει το σήμα Athlete’s Foot ή το νέο εμπορικό σήμα που ο όμιλος αναμένεται να λανσάρει μέσα στο 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα big boxes συνεχίζουν να έλκουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, με αγοραπωλησίες να έχουν λάβει χώρα και μέσα στο 2021 όπως οι αποκτήσεις σούπερ μάρκετ από την Premia Properties ή την ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλαίσιο του αναγκαστικού πλειστηριασμού των ακινήτων της Ektasis, γεγονός που μεγιστοποιεί την νέα συμφωνία του Ομίλου.

Η Trade Estates η οποία βρίσκεται υπό σύσταση μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας δίνει το στίγμα της στον χώρο του εγχώριου real estate καθώς γίνεται ξεκάθαρη η πολιτική ενασχόλησης με εμπορικά ακίνητα.

Σημειώνεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις αποτελεσμάτων στόχος είναι σε βάθος διετίας η νέα ΑΕΕΑΠ να  έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της.

Παράλληλα διαθέτει ήδη υπογεγραμμένα projects 100 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχε κινήσεις με αυτή του ελληνικού για ην δημιουργία retail park γίνονται σε δύο ακόμη πόλεις, στο Ηράκλειο και την Πάτρα όπου έχει ολοκληρωθεί η αγορά των οικοπέδων και θα αναπτυχθεί εμπορικό χώρος όπου θα εγκατασταθούν νέα ΙΚΕΑ και διεξάγονται συζητήσεις και με άλλους εκμισθωτές.

Εξάλλου η Trade Estates έχει πλειοδοτήσει για το εμπορικό Florida στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στο σχετικό διαγωνισμό του fund Pradera, χώρος 30.000 τ.μ. με μισθωτές  αλυσίδες όπως η Κωτσόβολος, Jumbo, AB Βασιλόπουλος, 

Η Trade Estates αναμένεται να επικεντρωθεί με βάση το σχεδιασμό της διοίκησης στην απόκτηση logistics center και εμπορικών καταστημάτων μεγάλης επιφάνειας (big boxes) και η σύστασή της τοποθετείτε χρονικά εντός του Ιουλίου.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η οποία έχει λάβει από το 2019 την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για σύσταση ΑΕΕΑΠ, και από την ίδρυση της έχει χρονικό περιθώριο δύο (2) ετών για να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελείται από επτά ακίνητα αξίας 184,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 4 είναι εμπορικά ακίνητα τύπου big box, 2 logistics center και ένα εμπορικό πάρκο.