Η Hyundai διαψεύδει τις συζητήσεις με την Apple για την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων

Η Hyundai διαψεύδει τις συζητήσεις με την Apple για την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων

Η Hyundai Motor και η θυγατρική της Kia δήλωσαν σήμερα ότι δεν βρίσκονται σε συνομιλίες με την Apple για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό διάστημα ότι η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία και ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν.

Η Kia και η Hyundai δήλωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με πολλές εταιρείες σχετικά με τη συνεργασία για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων που οδηγούν αυτόματα, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι μετοχές της Hyundai υποχώρησαν έως 8,4% τη Δευτέρα, ενώ της Kia κατά 15%.

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι μετοχές των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών είχαν σημειώσει άνοδο μετά την ανακοίνωση της κορεάτικης εταιρείας ότι "η Apple και η Hyundai συζητούν, αλλά με δεδομένο ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο δεν έχει αποφασιστεί κάτι". 

Η ιστοσελίδα Asia Nikkei δήλωσε χθες ότι η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον έξι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με πιθανή συνεργασία και κατασκευή.

H Hyundai είναι γνωστή για την απροθυμία της να συνεργαστεί με εξωτερικούς συνεργάτες, κατασκευάζοντας κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και όλα τα τμήματα από τον δικό της χάλυβα. Aκόμη και το εσωτερικό των αυτοκινήτων της κατασκευάζεται από την εταιρεία. Διαθέτει μια κάθετα ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος της Νότιας Κορέας.