Η Εθνική Τράπεζα ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  και  στο πλαίσιο στήριξης των μικρών, μεσαίων & μεγάλων επιχειρήσεων που διαθέτουν δυναμισμό και προοπτικές, η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρείχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στοχευμένη στήριξη προς επιχειρήσεις που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την παρουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο 2019, υπογράφηκε μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σύμβαση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ΜμΕ και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης που είτε διοικούνται κατά πλειοψηφία από γυναίκες ή ανήκουν και διοικούνται κατά πλειοψηφία από γυναίκες.

Σκοπός  του προγράμματος είναι  η ενίσχυση της πρόσβασης των επιλέξιμων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, συμβάλλοντας στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική Τράπεζα διοχέτευσε ρευστότητα ύψους 25 εκατ. ευρώ στις επιλέξιμες επιχειρήσεις αποδεικνύοντας έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επιλέξιμων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της άμεσης απορρόφησης του ποσού των 25 εκατ. ευρώ,  η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχεδιάζουν  να προβούν σε αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας