7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Η Dimand πλειοδότης για το Mινιόν - Πάνω από 25 εκατ. ευρώ το τίμημα

Η Dimand πλειοδότης για το Mινιόν - Πάνω από 25 εκατ. ευρώ το τίμημα

Η Dimand είναι πλειοδότης για το ακίνητο Μινιόν της Folli Follie σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal Markets. Η προσφορά είναι άνω των 25 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως θετική για την εταιρεία, η οποία ενισχύει τη ρευστότητά της και αλλάζει σελίδα με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της και την κερδοφορία από το 2023.

Ακολουθεί η έγκριση των ομολογιούχων και η επίσημη ανακήρυξη της εταιρείας ως πλειοδότριας, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες αναμένεται να ζητηθεί η βελτίωση της προσφοράς. Έπεται η υπογραφή προσυμφώνου και έπειτα ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης. Εκτιμάται πως έως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Οι προτεινόμενες χρήσης για το ακίνητο 16.000 τ.μ. αφορούν σε:

  • Ξενοδοχείο
  • Γραφείο
  • Κατοικίες
  • Μικτές χρήσεις
  • Εμπορικοί χώροι

Είναι το μοναδικό ακίνητο της εταιρείας που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για ενδιάμεση χρηματοδότηση. Το Μινιόν αποτέλεσε για μισό αιώνα σημείο αναφοράς στο λιανεμπόριο και απασχολούσε έως 1.000 υπαλλήλους. Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1989 μετά από εμπρησμό. Μετά την πυρκαγιά το κατάστημα ξαναλειτούργησε, ωστόσο το 1983 κρατικοποιήθηκε, αφού η εταιρεία δεν μπόρεσε να καταγράψει κέρδη. Το 1998 χρεωκόπησε και το ακίνητο αγοράστηκε από την Elmec Sports.

Στη συνέχεια η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Folli Follie. Αρκετές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχέδια για την εκμετάλλευσή του, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει κάποιο. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή να αξιοποιηθεί από την Dimand και το ιστορικό ακίνητο να αποκτήσει ξανά την παλιά του «αίγλη».