Η Deutsche Bank αύξησε τα κέρδη της κατά 7% στο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις

Η Deutsche Bank αύξησε τα κέρδη της κατά 7% στο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 7% το τρίτο τρίμηνο, πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς, σημειώνοντας το πέμπτο συνεχές κερδοφόρο τρίμηνο παρά την πτώση των εσόδων από τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής.

Η κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας μπορεί να ήταν πολύ μικρότερη από αυτή των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που ανταγωνίζεται, ωστόσο, είναι επιτυχία για τον επικεφαλής του ομίλου Κρίστιαν Σούινγκ, ο οποίος το 2019 αποφάσισε αναδιάρθρωση της τάξης των 9 δισ. ευρώ μετά από ζημιές δισεκατομμυρίων τα προηγούμενα χρόνια.

Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank ανήλθαν στα 194 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με τα κέρδη του ίδιου τριμήνου πέρυσι που είχαν φτάσει τα 182 εκατ. ευρώ. Υπερέβησαν και τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 135 εκατ. ευρώ.

Το πέμπτο συνεχές κερδοφόρο τρίμηνο σηματοδοτεί τη μακρότερη περίοδο κερδοφορίας από το 2012 για την τράπεζα.

Ο Σούινγκ δήλωσε αισιόδοξος ότι η Deutsche Bank θα πιάσει τους στόχους του 2022.

Η αναδιάρθρωση που ξεκίνησε είχε ως στόχο να μειώσει την εξάρτηση της τράπεζας από τα ευμετάβλητα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής, ωστόσο, τα τελευταία τρίμηνα η δραστηριότητα αυτή ήταν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την τράπεζα.

Παρά την υποχώρηση των εσόδων από τη διεύθυνση αυτή κατά 6% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η Deutsche Bank είναι σε καλό δρόμο για να επαναλάβει τις περυσινές επιδόσεις.