7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Η Credit Suisse θα καταβάλει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια σε επενδυτές της Greensill

Η Credit Suisse θα καταβάλει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια σε επενδυτές της Greensill

Η Credit Suisse καταβάλλει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια στους επενδυτές σε προϊόντα της Greensill, όπως ανακοίνωσε ο βραχίονας διαχείρισης ενεργητικού της ελβετικής τράπεζας. Η τράπεζα έχει ανακτήσει περί τα 6,1 σε κεφάλαια που υποστηρίζονται από την Greensill Capital, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μια μικρή αύξηση από τα 5,9 δισ. δολαρίων έως τα τέλη Μαρτίου. 

Η κατάρρευση των εν λόγω funds τον Μάρτιο ξεκίνησε μια ταραχώδη περίοδο για την τράπεζα, η οποία κορυφώθηκε με ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετιζόταν με το Archegos, σε μια σειρά απομακρύνσεων στελεχών και μιας επικείμενης  αναδιάρθρωσης, καθώς η διοίκηση προσπαθεί να διατηρήσει την τράπεζα άθικτη.

Οι νέες πληρωμές, οι οποίες προγραμματίζονται για την εβδομάδα που ξεκινά την 5η Ιουλίου, θα ανεβάσει το συνολικό ποσό που κατέβαλε σε επενδυτές κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης, στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αναμένεται να καταβληθούν περαιτέρω ποσά στους επενδυτές το συντομότερο δυνατό, σε μελλοντικές δόσεις», αναφέρει η Credit Suisse.

Η Credit Suisse επικεντρώνεται σε δάνεια ύψους 2,3 δισ. δολαρίων που παρείχε η Greensill σε τρεις μεμονωμένους πελάτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής.

Πηγή: Reuters