7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Η Bank of England διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 0,1%

Η Bank of England διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 0,1%
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως αναμένονταν, ενώ ο στόχος για τις αγορές τίτλων παρέμεινε αμετάβλητος στα 875 δισ. στερλίνες.

Στην ανακοίνωσή της η BoE αναφέρει πως η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε υπέρ της διατήρησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 875 δις. στερλίνες, υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου καθώς και για διατήρηση του στόχου για αγορά εταιρειών ομολόγων 20 δις. στερλινών.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε επίσης πως από τον Μάιο οι εξελίξεις στην παγκόσμια ανάπτυξη του ΑΕΠ ήταν λίγο ισχυρότερες του αναμενόμενου, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες οικονομίες. Από την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, σημείωσε, οι παγκόσμιες πιέσεις στις τιμές αυξήθηκαν περαιτέρω και άρχισαν να γίνονται κάπως εμφανείς στον πληθωρισμό ορισμένων αναπτυγμένων οικονομιών.

Επίσης, η BoE αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, αλλά οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η άνοδος στις τιμές θα είναι πρόσκαιρη.

Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, αναμένει ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν στο 3%, μισή μονάδα υψηλότερα σε σχέση με την αρχική εκτίμηση πριν από έξι εβδομάδες, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών ενέργειας και εμπορευμάτων.