H Exxon Mobil θα περικόψει 300 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη

H Exxon Mobil θα περικόψει 300 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη

Η Exxon Mobil αναμένει να κλείσει περίπου 300 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στη Σιγκαπούρη έως το τέλος του 2021, στα πλαίσια του προγράμματος παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε πέρσι.

Υπό το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Οκτώβρη, η Exxon θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 15%, ή περίπου 15.000 θέσεις, μέχρι τα τέλη του 2022, με ορισμένες θέσεις να έχουν ήδη κλείσει σε χώρες όπως ο Καναδάς.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, οι απολύσεις αυτές αντιστοιχούν στο περίπου 7% από τις 4.000 θέσεις εργασίας της στη Σιγκαπούρη, ακολουθώντας παρόμοιες ανακοινώσεις από εταιρείες όπως η Royal Dutch και η Chevron που επίσης προχώρησαν σε περικοπές θέσεων στη Σιγκαπούρη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Shell σκοπεύει να κλείσει 9.000 θέσεις εργασίας, η BP 10.000, και η Chevron 6.000, καθώς η βιομηχανία του πετρελαίου δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις αφού τα ορυκτά καύσιμα αντικαθίστανται σταδιακά από εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Η περικοπές στη Σιγκαπούρη οφείλονται στην επιτάχυνση του προγράμματος αναδιάρθρωσης από την πανδημία, και στο ότι οι αλλαγές αυτές θα ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, σύμφωνα με δήλωση της Exxon.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στη Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε τη συσχέτιση των περικοπών με το πρόγραμμα παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η εταιρεία πέρσι.