«H Eldorado Gold δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν»

«H Eldorado Gold δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν»

Η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού "Eldorado Gold" δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν και θα περιμένει μέχρι να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, διεμήνυσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός", Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

"Θα περιμένουμε να εκδοθεί η άδεια λειτουργία όσος χρόνος χρειαστεί. Η Eldorado δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν" είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας αρνήθηκε ότι η "Eldorado Gold" απειλεί με απολύσεις τους 600 εργαζόμενους στα μεταλλεία, προκειμένου να εκβιάσει την κυβέρνηση και τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή αντικείμενο απασχόλησης μέχρι να εγκριθεί η άδεια. Είπε επίσης ότι, παρά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, η εταιρεία θα συνεχίσει την ενασχόληση με την επένδυση, χωρίς το κομμάτι των Σκουριών.

Εξάλλου, απαντώντας στις καταγγελίες του αρμόδιου υπουργού Π. Σκουρλέτη, ότι η εταιρεία εκβιάζει την κυβέρνηση με το ζήτημα των απολύσεων, είπε ότι η Eldorado επένδυσε μέχρι τώρα στην Ελλάδα 700 εκατ. δολάρια, ότι δεν τις ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός και ότι "επί μία δεκαετία δέχεται τραμπουκισμούς κάθε είδους".

Για την επιλογή του προέδρου της εταιρείας να συναντήσει τον αρχηγό της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, είπε τα στελέχη της Eldorado πάντα είχαν επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και είπε ότι δεν θα πρέπει να εμπλέκεται η εταιρεία σε θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε είπε ότι προέρχεται από τα αποτελέσματα ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2012 έως το 2014, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της εταιρείας και έκανε λόγο για συμψηφισμό του προστίμου με τα 52 εκατ. από το ΦΠΑ, που -όπως υπογράμμισε- χρωστάει το δημόσιο στην εταιρεία.

"Εμείς θα ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό, θα κάνουμε την προσφυγή μας και μπορεί να δικαιωθούμε μπορεί και όχι. Στο κάτω κάτω, όπως και τα royals 2 εκατ. ευρώ, που έχουμε πληρώσει το τελευταίο διάστημα, συμψηφίζονται με τα 52 εκατ. ΦΠΑ που μας χρωστούν" κατέληξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ