H EasyJet μπαίνει ξανά στο παιχνίδι για την απόκτηση της Alitalia

H EasyJet μπαίνει ξανά στο παιχνίδι για την απόκτηση της Alitalia

Νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της Alitalia όταν η ιταλική εταιρεία θα έχει αναδιαρθρωθεί, υπέβαλε η EasyJet, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη υπέβαλε «αναθεωρημένη πρόταση ενδιαφέροντος», ανέφερε σήμερα ο αερομεταφορέας με έδρα το Λούτον της Αγγλίας. Σημειώνεται ότι η Easyjet δρα στο πλαίσιο κοινοπραξίας και η κίνηση αυτή είναι στο πνεύμα της στρατηγικής της για την Ιταλία.

Η Alitalia, που στηρίζεται από το ιταλικό κράτος και αναζητά τη διάσωσή της, κήρυξε πτώχευση πριν από έναν χρόνο και από τότε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μερίδιο στην επιχείρηση. Το κράτος επέκτεινε την πτελική προθεσμία για να γίνουν προτάσεις και συμφώνησε να ενισχύσει με 300 εκατ. ευρώ την αεροπορική εταιρεία μέσω δανείου-γέφυρα για να τη διατηρήσει λειτουργική.

Η Deutsche Lufthansa AG, η EasyJet και η Cerberus Capital Management LP είναι ανάμεσα στις επιχειρήσεις πουέχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ αυτή είναι η δεύτερη φορά σε μια δεκαετία που η Alitalia έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εταιρειών μετά από κήρυξη πτώχευσης.