8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

H BMW προειδοποιεί τους εργαζομένους στη μονάδα της Rolls-Royce για τους κινδύνους του brexit

Η γερμανική BMW προειδοποίησε σε επιστολή της τους Βρετανούς εργαζομένους στη μονάδα της Rolls-Royce για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η εταιρία εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, ανέφερε σήμερα το BBC.

Στην επιστολή της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει τα όσα θεωρεί η ίδια ως πλεονεκτήματα από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα προβλήματα στην περίπτωση ενός Brexit.

«Η απόφαση για την παραμονή ή μη στην ΕΕ εναπόκειται στους Βρετανούς ψηφοφόρους τον Ιούνιο», ανέφερε η επιστολή. «Ωστόσο, ως εταιρία που ανήκει εξολοκλήρου στον όμιλο BMW, είναι σημαντικό για όλους του εργαζομένους της Rolls-Royce Motor Cars να κατανοήσουν την άποψη της μητρικής εταιρίας».

Η εταιρία είπε ότι δεν είναι σαφές εάν θα δοθεί σε μια ανεξάρτητη Βρετανία μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί οδηγώντας σε αύξηση του κόστους και των τιμών. Είπε ακόμα ότι η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ είχε οδηγήσει σε ταχύτερη μεταφορά γνώσης μεταξύ της Rolls και της BMW, βοηθώντας να βελτιωθεί το επίπεδο δεξιοτήτων του βρετανικού εργατικού δυναμικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ