H Apple συνεργάζεται με την TSMC για την ανάπτυξη μιας προηγμένης οθόνης

H Apple συνεργάζεται με την TSMC για την ανάπτυξη μιας προηγμένης οθόνης

Η Apple συνεργάζεται με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. για την ανάπτυξη μιας εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας οθόνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei Asia.

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Καλιφόρνιας σχεδιάζει να αναπτύξει οθόνες micro OLED - έναν ριζικά διαφορετικό τύπο οθόνης ενσωματωμένο με τσιπ - με απώτερο στόχο τη χρήση της νέας τεχνολογίας σε μελλοντικές συσκευές, ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος.

Το έργο αντιπροσωπεύει μια περαιτέρω εμβάθυνση της σχέσης της Apple με την TSMC, τον μοναδικό προμηθευτή επεξεργαστών iPhone, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ εργάζεται για να μειώσει την εξάρτησή του από άλλους μεγάλους προμηθευτές. Η ταϊβανέζικη εταιρεία παραγωγής τσιπ βοηθά επίσης την Apple να κατασκευάσει τους κεντρικούς επεξεργαστές για τους υπολογιστές Mac.

Το έργο micro OLED βρίσκεται τώρα στο στάδιο της δοκιμαστικής παραγωγής, ανέφεραν οι πηγές και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιτευχθεί μαζική παραγωγή. Οι οθόνες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη έχουν μέγεθος μικρότερο από 1 ίντσα.