ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Greenhill: Ουδέποτε απειλήσαμε – Εξετάζουμε σοβαρά τη συμμετοχή στην έκδοση ομολόγου

Greenhill: Ουδέποτε απειλήσαμε – Εξετάζουμε σοβαρά τη συμμετοχή στην έκδοση ομολόγου

Η εταιρεία Greenhill που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών – μετόχων της Ελλάκτωρ Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη σήκωσε το γάντι που πέταξαν νωρίτερα πηγές της Reggeborgh και της διοίκησης της Ελλάκτωρ, καταγγέλλοντας τους για τη δημιουργία πολεμικού κλίματος με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης συνεννόησης μεταξύ των μετόχων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Greenhil Investments τα όσα ισχυρίστηκαν πηγές των Reggeborgh – Ελλάκτωρ λειτουργούν εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά που αφορούν την εταιρεία μας, ενώ καλείται η διοίκηση της Ελλάκτωρ να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας της Greenhill με την Τράπεζα Eurobank, καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Greenhill

Από την διοίκηση της Greenhill Investments Limited, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντί να ασχολείται με την διοίκηση του Ομίλου, των θυγατρικών της και κυρίως της ΑΚΤΩΡ η οποία απαξιώνεται καθημερινά, αποφάσισε να λειτουργήσει εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά που αφορούν την εταιρεία μας.

Είναι προφανές ότι το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης συνεννόησης των βασικών μετόχων. Η πρακτική αυτή κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να εκφράζει τις θέσεις της Reggeborgh Inv. η οποία δεν θα επέτρεπε δημόσιες ανακοινώσεις με ψευδές περιεχόμενο.

Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά την συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και πράγματι ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου. Ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας μας με την Τράπεζα καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουμε εμείς.

Κατά τα λοιπά, ένα μόνο, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».