ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Grab: Προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη εγγραφή μέσω Spac αξίας 35 δισ. δολαρίων

Grab: Προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη εγγραφή μέσω Spac αξίας 35 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία delivery φαγητού και άλλων υπηρεσιών της Νότιας Ασίας Grab βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημόσια εγγραφή της στον δείκτη Nasdaq μέσω συγχώνευσης με εταιρεία SPAC, σε μία συμφωνία που αποτιμά τη νέα οντότητα στα 35 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η Grab η οποία υποστηρίζεται από τη SoftBank βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την επενδυτική εταιρεία Altimeter Capital Management προκειμένου να συγχωνευτεί με μια από τις εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού που διαθέτει η τελευταία σχετικά με τη δημόσια εγγραφή της.

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή μέσω SPAC μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία θεωρείται ένα κρίσιμο πρώτο τεστ για εταιρείες «μονόκερους» από τη Νοτιοανατολική Ασία που θέλουν να μπουν στο χρηματιστήριο. Η Grab ιδρύθηκε το 2012 και προσφέρει πρόσβαση σε μια καταναλωτική αγορά περισσότερων από 655 εκατομμυρίων ανθρώπων, όντας η πλέον πολύτιμη startup στη Νοτιοανατολική Ασία με αποτίμηση στα 16 δισ.

Σύμφωνα με τη Wall Steet Journal, η Grab αναμένεται να συγκεντρώσει από 3 έως 4 δισ. δολάρια από ιδιωτικούς επενδυτές, εάν αποφασίσει να εκτελέσει τη δημόσια εγγραφή.