Gap: Η πανδημία φέρνει κλείσιμο καταστημάτων στην Ευρώπη

Gap: Η πανδημία φέρνει κλείσιμο καταστημάτων στην Ευρώπη

Η Gap εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει ορισμένα καταστήματα σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας και του αυξημένου ανταγωνισμού.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, διαθέτει δίκτυο 129 καταστημάτων στην Ευρώπη και την Τρίτη ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία έως τα μέσα του 2021.

Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι καταναλωτές στρέφονται προς αλυσίδες ένδυσης «γρήγορης μόδας», όπως η Zara και η H&M, μειώνοντας τις πωλήσεις σε συνδυασμό με την κρίση της πανδημίας, παρόλο που τα εμπορικά σήματα του ομίλου Gap Old Navy και Athleta σημείωσαν μεγάλη άνοδο από την έναρξη της πανδημίας.

Ο όμιλος επανεξετάζει και το μοντέλο αποθήκευσης και διανομής καθώς και τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της Gap και της Banana Republic στην Ευρώπη.

Νωρίτερα φέτος, η Gap είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κλείσει περισσότερα από 225 μη κερδοφόρα καταστήματα Gap και Banana Republic παγκοσμίως στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

AP Photo/Gene J. Puskar