Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 15:04

-A +A

Γ. Ζαββός: Το 2020 θα είναι χρονιά-ορόσημο για τον τραπεζικό κλάδο

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 15:04
Γ. Ζαββός: Το 2020 θα είναι χρονιά-ορόσημο για τον τραπεζικό κλάδο
-A +A

«Το 2020 θα αποτελέσει χρονιά-ορόσημο για τον τραπεζικό κλάδο», επισημαίνει ο Γιώργος Ζαββός, τονίζοντας πωςΒ με το σχέδιο «Ηρακλής»Β οι τράπεζες θα μειώσουν τα «κόκκινα»Β δάνειάΒ τους κατά 30 δισ. ευρώ ή κατά 40% του συνολικού όγκου τους.

Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο υφυπουργός Οικονομικών σημειώνει πως «η μαζική συμμετοχή και τωνΒ τεσσάρων συστημικών τραπεζώνΒ και η ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών, τον καθιστούν μια σημαντική επιτυχία στους πρώτους έξι μήνες του κυβερνητικού κύκλου».

Εκτιμά επίσης πως η υιοθέτηση του «Ηρακλή» σε χρόνο-ρεκόρ αποτελεί μια απτή απόδειξη του μεταρρυθμιστικού σοκ που επαγγέλθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα οφέλη του «Ηρακλή» στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ζαββός υπογραμμίζει: «Ο “Ηρακλής” θα απελευθερώσει κεφάλαια από τις τράπεζες, που θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη και μικροεπιχειρηματία […] Ο “Ηρακλής” σπάει […] τον φαύλο κύκλο και βοηθάει τις ελληνικές τράπεζες να διαδραματίσουν τον πραγματικό τους ρόλο ως οι κύριοι πάροχοι της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα δημιουργήσουν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η νομική θέση των δανειοληπτών «θα παραμείνει η ίδια, πριν και μετά την υλοποίηση του νόμου». Εξήγησε δε ότι η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες «δεν έχει άμεσα επίπτωση στο χρέος, το έλλειμμα ή το λεγόμενο “μαξιλάρι”, δηλαδή δεν επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος».

Φωτογραφία: Intimenews.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα