8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Γ. Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Γ. Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Το ενδεχόμενο αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος απέκλεισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παρά τις συζητήσεις που γίνονται στη ΔΕΗ για μικρή αύξηση από την άνοιξη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. «Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού. Πλέον, η ΔΕΗ κατέχει μερίδιο 80% και 20% οι ανταγωνιστές. Για αυτόν τον λόγο, η τιμή του ρεύματος έχει μειωθεί», ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως τα εμπορικά κομμάτια, όπως η χρέωση από τη ΔΕΗ των έντυπων λογαριασμών με 1 ευρώ, είναι θέματα των εταιρειών και σε αυτά δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση.

«Όμως, η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές» δήλωσε.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «επιδιώκουμε τις 151 ψήφους και εκτιμώ ότι θα το πετύχουμε. Είναι μια καλή Συμφωνία και θεωρώ ότι θα λάβει τις ψήφους 151 βουλευτών». Σε ερώτηση εάν θα υπάρχει πολιτικό πρόβλημα εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ψηφιστεί με 151 ψήφους, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης μόλις χθες και, άρα, η Βουλή έχει εγκρίνει την παραμονή της.