7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Eθνική Τράπεζα: Διαψεύδει τις φήμες για απορρόφηση της Attica Bank

Eθνική Τράπεζα: Διαψεύδει τις φήμες για απορρόφηση της Attica Bank

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν την Εθνική Τράπεζα να πρωταγωνιστεί σε κυβερνητικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα απορροφήσει την Τράπεζα Αττικής μετά την κεφαλαιακή της ενίσχυση, προέβη η διοίκηση του ομίλου. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αβάσιμα τα δημοσιεύματα, τα οποία σήμερα έχουν δώσει λαβή για κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη μετοχή της Αττικής η οποία νωρίτερα έφτασε να κερδίζει πάνω από 18%.

Με τις εξελίξεις στις τράπεζες να τρέχουν καθημερινά, το έδαφος είναι πρόσφορο για να ανακυκλωθούν φήμες και σενάρια, τα οποία ωστόσο οι τραπεζικές διοικήσεις σπεύδουν να διαψεύσουν. Αυτή τη φορά η Εθνική μπήκε στο στόχαστρο, καθώς εμφανίζεται να προχωρά σε απορρόφηση της Attica Bank αφότου η τελευταία ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου που είναι υποχρεωμένη να κάνει και εξυγιανθεί.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα σημειώνει ότι: «σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι είναι αβάσιμα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απορρόφηση άλλου πιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα».