Ericsson: Προβλέπει 220 εκατ. συνδρομές 5G έως το τέλος του έτους

Ericsson: Προβλέπει 220 εκατ. συνδρομές 5G έως το τέλος του έτους

Η σουηδική Ericsson αναβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της σχετικά με τις συνδρομές κινητών 5G σε 220 εκατ. έως το τέλος του έτους, επικαλούμενη την ταχύτερη από το αναμενόμενο διείσδυση στην Κίνα.

Η κατασκευάστρια εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, που νωρίτερα εκτιμούσε ότι οι συνδρομές θα έφταναν τα 190 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η Κίνα θα αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του συνόλου της νέας πρόβλεψης.

Στην Έκθεση Κινητικότητας που πραγματοποιεί η Ericsson κάθε δύο χρόνια αναφέρεται ότι το 2020 σημειώνεται ένα «μεγάλο άλμα της κοινωνίας προς την ψηφιοποίηση», καθώς η πανδημία λειτούργησε καταλυτικά επιταχύνοντας τις αλλαγές και υπογράμμισε τα αποτελέσματα που έχει η συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, αναμένεται να βρίσκονται σε κάποια περιοχή που καλύπτεται από δίκτυο 5G έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Ericsson, που ανταγωνίζεται με την κινεζική Huawei και την φινλανδική Nokia, πρόσθεσε ότι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε δίκτυα 5G έως το 2026.

Η σουηδική εταιρεία έχει συμβόλαια και με τις τρεις κορυφαίες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα για την παροχή εξοπλισμού για δίκτυα 5G.