EQT και Goldman Sachs κοντά σε συμφωνία για εξαγορά της Parexel έναντι 9 δισ. δολαρίων

EQT και Goldman Sachs κοντά σε συμφωνία για εξαγορά της Parexel έναντι 9 δισ. δολαρίων

Το επενδυτικό μετοχικό κεφάλαιο EQT AB και ο επενδυτικός βραχίονας της Goldman Sachs βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά της εταιρείας ερευνών επί συμβάσει Parexel International Corp για σχεδόν 9 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου χρέους, αναφέρει η Wall Street Journal. 

Η πώληση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζουν το ζήτημα. 

Η EQT και η Goldman Sachs δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν εκτός εργάσιμων ωρών, ενώ το πρακτορείο δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με την Parexel.

Τα νέα ήλθαν δύο εβδομάδες μετά την πώληση της Aldevron, προμηθεύτριας της Moderna, από την εταιρεία επενδύσεων για περίπου 9.6 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Parexel, η οποία διεξάγει κλινικές έρευνες για φαρμακοβιομηχανίες ώστε να καθιστά ευκολότερες τις διαδικασίες έγκρισης φαρμάκων, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων τόσο εταιρειών επενδύσεων σε ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο όσο και στρατηγικών πλειοδοτών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι οργανισμοί έρευνας επί συμβάσει επλήγησαν τον περασμένο χρόνο όταν η πανδημία της COVID-19 διέκοψε τις κλινικές έρευνες, αλλά πλέον βιώνουν μια αναθέρμανση της ζήτησης καθώς κυβερνήσεις και φαρμακοβιομηχανίες επενδύουν σε πιο νέες θεραπείες.