Εντός Μαρτίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Νωρίτερα ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Εντός Μαρτίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Νωρίτερα ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι η διαδικασία υποβολής να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου. 

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες, ώστε η μοναδική αλλαγή που θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά να είναι η μείωση έως και κατά 60-100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

Σημειώνεται πως βασική αλλαγή φέτος θα είναι τελικώς η ατομική εκκαθάριση του φόρου για όλους -παντρεμένους και μη- και όχι η ξεχωριστή υποβολή φορολογικών δηλώσεων από τους παντρεμένους. Οι τελευταίοι γύρισαν την πλάτη στη δυνατότητα που τους δόθηκε, καθώς μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου μόνο 25.000 παντρεμένοι -σε σύνολο 2,5 εκατ., ή ο ένας στους 100- έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους δόθηκε.