Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας για τη μαρίνα Αλίμου

Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας για τη μαρίνα Αλίμου

Στην έγκριση της άδειας λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Αλίμου προχώρησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με απόφασή της.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του λιμένα Αλίμου κατά το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με επισπεύδον το υπουργείο Τουρισμού, για την έκδοση των Π.Δ. για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου, αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου έγκρισης χωροθέτησης μαρινών, πέντε χρόνια μετά από την τροποποίηση του Ν.2160/93 περί τουριστικών λιμένων, και θα αποτελέσει υπόδειγμα για τη χωροθέτηση με Π.Δ. μιας σειράς μαρινών, η αδειοδότηση των οποίων είναι υπό εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι τα δύο Π.Δ. έγκρισης χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου είναι τα πρώτα που εκδίδονται, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκληρωμένη (τεχνικά και νομικά) διαδικασία χωροθέτησης μαρινών στην Ελλάδα και ειδικότερα για δύο μαρίνες, οι διαγωνισμοί αξιοποίησης των οποίων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αδειοδότηση είναι κομβικής σημασίας για την παραχώρηση των μαρίνων, με τις περισσότερες από αυτές να λειτουργούν χωρίς άδεια.