7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Δύο low cost αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ σχεδιάζουν δημόσια εγγραφή

Δύο low cost αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ σχεδιάζουν δημόσια εγγραφή

Δύο χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, οι Frontier και Sun Country, σχεδιάζουν να αντλήσουν κεφάλαια μέσω δημόσιας εγγραφής του, υπολογίζοντας στην επικείμενη ανάκαμψη του ταξιδιωτικού τομέα με την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Frontier, που εγκατέλειψε τα σχέδια της για δημόσια εγγραφή τον Ιανουάριο, υπέβαλε ξανά αίτηση τη Δευτέρα, αφότου η Sun Country, που υποστηρίζεται από την Apollo Global Management, ξεκίνησε τη δική της δημόσια εγγραφή με σκοπό συγκεντρώσει περίπου 200 εκατ. δολάρια.

Στην αίτηση της η Frontier ανέφερε ότι «βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την αναμενόμενη ανάκαμψη στη ζήτηση καθώς η διανομή εμβολίων συνεχίζεται».

Η εταιρεία, που ανήκει στην ιδιωτική επενδυτική Indigo Partners, είναι από τις λίγες αεροπορικές που ανακοίνωσαν σχέδια για πρόσληψη πιλότων.

Επιπλέον, η Frontier ανέφερε ζημιές ύψους 225 εκατ. δολαρίων για το 2020, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Οι κύριοι ανάδοχοι της δημόσια εγγραφής είναι οι Citigroup, Barclays, Deutsche Bank Securities, Morgan Stanley και Evercore ISI.

Ταυτόχρονα, η Sun Country αναμένεται να διαθέσει 9 εκατ. μετοχές με τιμή από 21 έως 23 δολάρια ανά μετοχή στη δική της δημόσια εγγραφή.

Πηγή: Reuters