Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 15:47

Απόστολος Σκουμπούρης
-A +A

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης από Γ. Περιστέρη και Reggeborgh

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 15:47
Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης από Γ. Περιστέρη και Reggeborgh

Διπλή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αντιπροσωπεύει σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η σημερινή κίνηση του Γιώργου Περιστέρη αλλά και του Ολλανδικό fund Reggeborgh, να αγοράσουν το 7% των μετοχών της εισηγμένης, τις οποίες πώλησε το York Capital.

Η συναλλαγή έγινε μέσω δύο μεγάλων πακέτων, το πρώτο 1.855.583 μετοχών και το δεύτερο 5,324.005 μετοχών, στα 4,80 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 34,7 εκατ. ευρώ. Το πρώτο έγινε στις 14:19 μ.μ. και ήταν αξίας 8,90 εκατ. ευρώ και το δεύτερο έγινε στις 14:26 μ.μ. και ήταν αξίας 25.555.224 τεμαχίων.

Όπως προαναφέρθηκε, πωλητής ήταν το York Capital που πλέον μηδένισε το ποσοστό του στον ελληνικό όμιλο, ενώ αγοραστές ήταν οι Γιώργος Περιστέρης και το ολλανδικό fund Reggeborgh. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον όμιλο με τη σφραγίδα τόσο του ολλανδικού fund το οποίο αποτελεί το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels (ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels), όσο και του βασικού μετόχου, επιχειρηματία Γ. Περιστέρη ο οποίος αυξάνει το μερίδιό του σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα είναι από τους πλέον πολυσχιδείς κατασκευαστικούς ομίλους της ελληνικής (και όχι μόνο) επικράτειας, με μεγάλη εμπειρία σε απαιτητικά έργα, σημαντικό ανεκτέλεστο και παρουσία πλέον σε 16 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Συγκαταλέγεται μέσα στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας (ασχέτως κλάδων) με πάνω από 5.000 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά πλέον το 1 δισ. ευρώ! Είναι από τους κορυφαίους ομίλους στο χώρο των κατασκευών, των υποδομών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας υλοποιήσει – μέσα στα χρόνια της κρίσης – επενδύσεις πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ενώ δρομολογεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ σε υποδομές, ενέργεια και περιβάλλον.

Η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαπραγματεύεται σήμερα στα 5,01 ευρώ με άνοδο 9,81%, ενώ έχουν διακινηθεί συνολικά 7,26 εκατ. μετοχές, μέσω τζίρου 34,88 εκατ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση του ομίλου διαμορφώνεται στα 519 εκατ. ευρώ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα