Δίπλα σε κάθε καθημερινό άθλο

Δίπλα σε κάθε καθημερινό άθλο

Υπάρχουν άνθρωποι που μας εμπνέουν με τους καθημερινούς τους άθλους. Μας δείχνουν τον δρόμο με την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και την αυτοθυσία τους. Αλλάζουν τη ζωή μας χωρίς καν να τους γνωρίζουμε. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από δυνατούς συμπαραστάτες για να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

Αυτόν τον ρόλο έρχεται να εκπληρώσει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, που φέτος γιορτάζει τα 110 χρόνια από την ίδρυσή του υλοποιώντας το πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Γιατί μια εταιρία που έχει θέσει τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό της Ελλάδας, μέσα από σπουδαία έργα υποδομών και διαρκή εξέλιξη για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες, δεν θα μπορούσε παρά να πρωτοπορεί και στην προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο.

H υπερπροσπάθεια για διάκριση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας μας εμπνέει όλους, γι’ αυτό και ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στέκεται δίπλα στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αναλαμβάνοντας γεμάτος περηφάνια τη θέση του Επίσημου Υποστηρικτή ως το 2024 για να φτάσουν την χώρα μας ακόμη πιο ψηλά.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εμπνέεται από τους αθλητές και στηρίζει την Ελληνική Αποστολή των Παραολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο

Οι φοιτητές είναι η μαγιά για το μέλλον της Ελλάδας. Οι προσπάθειές τους να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να διακριθούν αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια. Έτσι ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει την Φοιτητική Ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην προσπάθειά της να διακριθεί στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό μονοθεσίων «Formula Student» με εργαλεία, ηλεκτρονικό, μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ανασκαφικό τους έργο, με στόχο να αναδείξει τη βαρύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. 

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, ενώ το έργο που επιτελεί καθημερινά το ιατρικό προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας είναι αδιαμφισβήτητα αξιέπαινο. Γι’ αυτό ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παρέχει εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, αναβαθμίζοντας έτσι τις υποδομές υγείας στην περιοχή της Μαγνησίας. 

Παράλληλα, αγκαλιάζει και ενδυναμώνει πρωτοβουλίες που υπογραμμίζουν την πλούσια ιστορία και παράδοση του τόπου μας και ενώνουν όλους τους Έλληνες. Έτσι, στηρίζει την οργάνωση «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τον Α.Ο. Αγριάς «ΑΘΛΟΣ» στη δημιουργία του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου», μία ορεινή πεζοπορική διαδρομή που προβάλει τις ομορφιές του ιστορικού βουνού, προωθεί τις μικρές κοινότητες και βοηθάει στη διαφύλαξη της θεσσαλικής κληρονομιάς.

ΚΥΜΑ και Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στέλνουν μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων

Η περιφέρεια της Ελλάδας αποτελεί μία ακόμη αφετηρία για πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον ανθρωπισμό και δείχνουν τον δρόμο για μια κοινωνία γεμάτη αλληλεγγύη και ελπίδα. Έτσι, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ βοηθάει τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας αλλά και τους γονείς και τους καθηγητές τους στα Ειδικά Σχολεία της Εύβοιας αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις τους και προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό. Ταυτόχρονα, στηρίζει τους εθελοντές που φροντίζουν ανυστερόβουλα πάνω από 100 αδέσποτα ζώα στο σωματείο ΚΥΜΑ της περιοχής Κύμης-Αλιβερίου, μέσα από την παροχή τροφής, φαρμάκων αλλά και υλικών για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου.

Στην Αθήνα γίνονται δράσεις για να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ είναι εκεί, αρωγός και υποστηρικτής. Στέκεται δίπλα στον Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία του pocket park στον Κολωνό μεταμορφώνοντας τον αστικό ιστό, δημιουργώντας νέες εστίες για την κοινότητα, αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης και ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα.

Οι άθλοι αυτοί είναι μόνο η αρχή και το πρόγραμμα «Ένας άθλος ακόμα» θα έχει μεγάλη συνέχεια. Σας καλούμε να επισκεφθείτε το enasathlosakoma.gr και να μάθετε ακόμα περισσότερ