ΔΕΗ: Έκλεισε το βιβλίο προσφορών - Άντλησε επιπλέον 125 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Έκλεισε το βιβλίο προσφορών - Άντλησε επιπλέον 125 εκατ. ευρώ

Εκμεταλλευόμενη την πολύ μεγάλη ζήτηση που συνάντησε για το «ομόλογο βιωσιμότητας» το οποίο εξέδωσε και προκειμένου να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία, η ΔΕΗ βγήκε ξανά σήμερα στις αγορές, προκειμένου να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια που θα χρηματοδοτησουν το επιχειρησιακό της σχέδιο. Μαζί με τα πρώτα 650 εκατ. ευρώ, το τελικό ποσό που δανείστηκε η Επιχείρηση ανέρχεται στα 775 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι έκλεισε το βιβλίο προσφορών του ομολόγου ποσού 125 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο στο 3,875%. Οι νέες ομολογίες θα διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως οι ομολογίες με ρήτρα αειφορίας συνολικής ονομαστικής αξίας 650 εκατ. ευρώ λήξεως  2026, οι οποίες εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 18 Μαρτίου 2021 και θα αποτελούν ίδιας κατηγορίας έκδοση (“same class notes”) και υπό το ίδιο πρόγραμμα (“fungible notes”) με τις υφιστάμενες.

Τα έσοδα από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, ενώ ΔΕΗ σημειώνει ότι σκοπεύει στην εισαγωγή των Νέων Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών ενέργησαν από κοινού η HSBC Continental Europe και η Goldman Sachs, ενώ η Citigroup Global Markets Europe ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank, Ambrosia Capital, AXIA Ventures Group, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, Eurobank, J.P. Morgan, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης εενέργησε ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).