«Δε γνωρίζω τίποτα» περί καρτέλ στις αυτοκινητοβιομηχανίες λέει ο CEO της Volkswagen

«Δε γνωρίζω τίποτα» περί καρτέλ στις αυτοκινητοβιομηχανίες λέει ο CEO της Volkswagen

«Δε γνωρίζω τίποτα για την προσαρμογή τιμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Matthias Mueller σχολιάζοντας τις πρόσφατες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σειρά γερμανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων μετά από κατηγορίες για σχηματισμό παράνομων καρτέλ και προσαρμογής τιμών μεταξύ των εταιρειών.

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έκαναν επιδρομή» στα γραφεία της Volkswagen, της Daimler και της BMW στο πλαίσιο έρευνας για το ενδεχόμενο κρυφής συνεννόησης με στόχο την προσαρμογή τιμών στα αυτοκίνητα diesel αλλά και σε άλλες τεχνολογίες εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Δε γνωρίζω τίποτα για την προσαρμογή τιμών», δήλωσε ο Mueller σε συνέδριο στη Στουτγάρδη. «Σεβόμαστε πολύ τον νόμο για τα καρτέλ», πρόσθεσε.

Το σχόλιο του Mueller κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα σχόλια του ομολόγου του στη Daimler, Dieter Zetsche, ο οποίος δήλωσε στο συνέδριο της Τρίτης ότι η συνεργασία με τους γερμανικούς «αντιπάλους» έγινε για το καλό των πελατών τους και όχι για να τους βλάψει.

H ευρωπαϊκή Αρχή επιτήρησης ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι διεξάγει έρευνα για τους γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων με αφορμή ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Daimler, η Volkswagen - και άρα η Αudi και η Porshe - είχαν συνωμοτήσει σε παράνομη δραστηριότητα εις βάρος των καταναλωτών και των ξένων αντιπάλων τους.

 

Διαβάστε ακόμα:

- Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης το σκάνδαλο της Volkswagen