CVC: Επενδύει 2,7 δισ. ευρώ στη La Liga

CVC: Επενδύει 2,7 δισ. ευρώ στη La Liga

Να επενδύσει και στο ισπανικό ποδόσφαιρο αποφάσισε το αμερικανικό fund CVC Capital Partners, το οποίο συνεχίζει να επελαύνει στην Ευρώπη, τοποθετώντας χρήματα σε μια σειρά χώρες, ανάμεσα στις οποίες και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το CVC αποφάσισε να επενδύσει 2,7 δισ. ευρώ στη La Liga, την πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος, αποτελώντας σανίδα σωτηρίας για πολλούς από τους ισπανικούς συλλόγους.

Εξάλλου, η απουσία θεατών από τα γήπεδα και η μείωση των τηλεοπτικών εσόδων έχει φέρει ιστορικά σωματεία στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες βέβαια πληρώνουν και τη σπάταλη οικονομική πολιτική των προηγούμενων ετών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα έσοδα της La Liga για το 2020 υποχώρησαν κατά 8% και ανήλθαν σε μόλις 3,1 δισ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte.

Όσον αφορά το CVC, το οποίο ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, εξακολουθεί να διευρύνει την παρουσία του στην Ευρώπη, διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, το οποίο αγγίζει τα 163 δισ. δολάρια.