Credit Suisse: Ζημιές 275 εκατ. δολαρίων λόγω Archegos το πρώτο τρίμηνο

Credit Suisse: Ζημιές 275 εκατ. δολαρίων λόγω Archegos το πρώτο τρίμηνο

Η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 252 εκατ. ελβετικών φράγκων (275 εκατ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του 2021, που αποδίδονται στη σχέση της με το fund Archegos Capital Management.

Παράλληλα, όμως, τα έσοδα της Credit Suisse στο ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 7,6 δισ. ελβετικά φράγκα από τα 5,2 δισ. ένα χρόνο πριν, με τα λειτουργικά της έξοδα μειωμένα στα 3,9 από τα 5,2 δισ. ελβετικά φράγκα του ακριβώς προηγουμένου τριμήνου. Επιπλέον, ο επενδυτικός της βραχίονας κατέγραψε καθαρά έσοδα αυξημένα κατά 80%, στα 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η τράπεζα δήλωσε ότι οι ζημιές αντικατοπτρίζουν «μία σημαντική χρέωση σε σχέση με το θέμα με το αμερικάνικο hedge fund κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, η οποία αντιστάθμισε τις θετικές επιδόσεις των υπόλοιπων δραστηριοτήτων».

Πέρα από τις χρεώσεις λόγω Archegos ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Τόμας Γκοτστάιν, επισήμανε σε συνέντευξή του στο CNBC πως αυτό ήταν «ένα από τα καλύτερά μας τρίμηνα στην ιστορία της Credit Suisse. Σίγουρα το καλύτερο τρίμηνο τα τελευταία 10 χρόνια».

«Η απώλεια που είχαμε λόγω του Archegos ήταν απαράδεκτη και έπρεπε να αναλάβουμε δράση όσον αφορά τις αλλαγές στη διαχείριση. Μειώνουμε την έκθεσή μας σε αυτήν την επιχείρηση και εξετάζουμε τον κίνδυνο, τους ελέγχους και τα συστήματα ασφαλείας μας σε αυτόν τον τομέα », πρόσθεσε ο ίδιος.