ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1999η
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

CNBC: O oίκος Fitch έχει υποβαθμίσει 33 χώρες λόγω κορονοϊού

CNBC: O oίκος Fitch έχει υποβαθμίσει 33 χώρες λόγω κορονοϊού

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings έχει προχωρήσει σε 33 κρατικές υποβαθμίσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC το οποίο αναφέρει ότι ο κύκλος αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται.

Όπως δηλώνει στο CNBC ο Τζέιμς ΜακΚορμακ, επικεφαλής αξιολογήσεων της Fitch, οι προοπτικές 40 χωρών κινούνται αρνητικά. "Πότε στην ιστορία του Fitch δεν είχαμε 40 χώρες με αρνητικές προοπτικές ταυτόχρονα" ανέφερε "Αυτό συμβαίνει αφού έχουμε ήδη υποβαθμίσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους 33 χώρες, κάτι που επίσης είναι πρωτοφανές". 

Ο αξιωματούχος του οίκου αξιολόγησης εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί πολλές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τις δαπάνες για να προστατεύσουν τις οικονομίες τους. Ο ΜακΚορμακ υπενθύμισε μάλιστα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης έχουν πλήξει την παγκόσμια οικονομία περισσότερο από το αναμενόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Fitch έχει προειδοποιήσει ότι οι υποβαθμίσεις θα μπορούσαν να φθάσουν σε ρεκόρ φέτος λόγω της πανδημίας και της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.