8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Citigroup: Σε συνομιλίες για την πώληση της Citibanamex στο Μεξικό

Citigroup: Σε συνομιλίες για την πώληση της Citibanamex στο Μεξικό

Συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές της τράπεζας Citibanamex στο Μεξικό έχει η Citigroup, καθώς δεν κατάφερε να περιορίσει τις δαπάνες της και να καταστεί ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως οι ισπανικές BBVA και Santander.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Citigroup είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο την πρόθεσή της να πουλήσει την Citibanamex, ενώ πλέον η διοίκηση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού ευελπιστεί πως θα καταλήξει σε συμφωνία τους προσεχείς μήνες, καθώς η διαδικασία πώλησης είναι αρκετά περίπλοκη. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η οριστικοποίηση της πώλησης της τράπεζας θα μπορούσε να «τραβήξει» μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Citigroup -η οποία δαπάνησε το ποσό των 12,5 δισ. δολαρίων το 2001 για να αποκτήσει την Citibanamex- μπορεί να λάβει ως και 8 δισ. δολάρια από την πώληση της τράπεζας, ενώ μεταξύ των πιθανών αγοραστών συγκαταλέγονται οι Grupo Financiero Banorte και Santander