Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ στη Sazka από την Apollo Global Management για επέκταση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ στη Sazka από την Apollo Global Management για επέκταση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Apollo Global Management στη Sazka Entertaiment, θυγατρική της Sazka Group η οποία  υπενθυμίζεται ότι κατέχει το 43% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες ο όμιλος Sazka θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά στη διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων του σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.  Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στη Sazka Entertainment, θυγατρική της KKCG η οποία μετά την ολοκλήρωση του deal θα κατέχει το 100% της Sazka Group. 

Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

«Η επιχείρησή μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή και αυτή η επενδυτική και στρατηγική συνεργασία θα υποστηρίξει τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασής μας», δήλωσε ο ιδρυτής της KKCG και πρόεδρος του Ομίλου Sazka, Karel Komárek.

«Σε συνεργασία με έναν ισχυρό επενδυτή των ΗΠΑ, ο Όμιλος Sazka είναι σε θέση να επεκταθεί στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές, συνεχίζοντας να επικεντρώνεται σε λαχειοφόρους αγορές και συμπληρωματικούς κλάδους παιχνιδιού, Είμαι πεπεισμένος ότι η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους τομείς για το μέλλον και ο Όμιλος Sazka φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε ο K. Komárek.

Από την πλευρά του ο partner της Apollo, James Kim, πρόσθεσε: «Ο Όμιλος Sazka έχει ένα πολύ επιτυχημένο ιστορικό οργανικής και ανόργανης ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τις σχέσεις μας στον τομέα, θα βοηθήσει την ομάδα διαχείρισης να επιτύχει τα στρατηγικά τους σχέδια ανάπτυξης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».