Οι ανταγωνιστές της Thomas Cook αύξησαν τις τιμές τους

Οι ανταγωνιστές της Thomas Cook αύξησαν τις τιμές τους

Αύξηση των τιμών ακόμα και κατά δύο φορές από τις ανταγωνίστριες τουριστικές επιχειρήσεις μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook καταγγέλλουν Βρετανοί τουρίστες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αυξήσεις αυτές έγιναν μέσα σε μόλις μία ώρα.

Η Βρετανίδα Λάρα Αν Χάρπερ κατήγγειλε πως, μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook, με την οποία είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, αναζήτησε πακέτα διακοπών για την χώρα μας στην ιστοσελίδα της TUI και με έκπληξη διαπίστωσε πως σχεδόν σε κάθε πακέτο η τιμή είχε αυξηθεί κατά 168 λίρες το άτομο.

Η Daily Mail παρουσιάζει έναν χαρακτηριστικό κατάλογο με τιμές των άλλων tour operators μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook. Μία εβδομάδα στην Κύπρο για τετραμελή οικογένεια με την TUI από 1.240 λίρες πριν την κατάρρευση της Thomas Cook, αυξήθηκε σε 1.297 λίρες. Επτά νύχτες στο Sorrento της Ιταλίας με την Jet 2 κόστιζαν αρχικά 788 λιρες και μέσα σε λίγες ώρες η τιμή άλλαξε σε 824 λίρες. Το ίδιο συνέβη και με το κόστος πτήσης από το Μάντσεστερ στην Τενερίφη, που νωρίς το πρωί, πριν το «κανόνι» της Thomas Cook ήταν 442 λίρες και μέχρι το μεσημέρι εκτοξεύτηκε στις 808 λίρες! Πτήση επιστροφής από το Μπράντφορντ στο Λανζαρότε (Κανάρια νησιά) με την Jet 2 είχε κόστος 164 λίρες το πρωί και το μεσημέρι η τιμή άλλαξε στις 197 λίρες.