Χονγκ Κονγκ: «Πυρετός» 35 δισ. για την IPO της Ant Group

Χονγκ Κονγκ: «Πυρετός» 35 δισ. για την IPO της Ant Group

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των μικροεπενδυτών για τη διπλή αρχική δημόσια προσφορά της Ant Group στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, η οποία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και να γίνει η μεγαλύτερη IPO στην ιστορία, καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει 35 δις. δολάρια.

Γι’ αυτό το λόγο οι χρηματιστηριακές στο Χονγκ Κονγκ γεμίζουν… τα ταμεία τους για να ικανοποιήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τη ζήτηση για margin lending, ήτοι της χρηματοδότησης της συμμετοχής των επενδυτών στην IPO.

Η πρακτική του margin lending κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, όπου με βάση τα στοιχεία α΄εξαμήνου 2020 υπάρχουν 851.157 λογαριασμοί συνολικού όγκου 161,8 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (21 δισ. δολαρίων ΗΠΑ). Οι λογαριασμοί margin lending αυξήθηκαν κατά 250.000 μέσα σε ένα χρόνο.

Τώρα, η IPO του τεχνολογικού κολοσσού του Τζακ Μα, προσελκύει το ενδιαφέρον μικροεπενδυτών οι οποίοι θέλουν με κάθε τρόπο να συμμετάσχουν στην εισαγωγή της fintech εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Όπως σημειώνει το Reuters, η χρηματιστηριακή Bright Smart, μία από τις μεγαλύτερες στο Χονγκ Κονγκ, εκτιμά ότι θα δανείσει για την IPO της Ant Group περί τα 50 δις. δολάρια Χονγκ Κονγκ – από τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία της - και παρά το γεγονός ότι υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά ενόψει των αμερικανικών εκλογών.