Τρίτη 23 Μαΐου 2017, 13:03

-A +A

Χ. Γεωργιάδης: Δεν καταφέραμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία στο Εurogroup

Τρίτη 23 Μαΐου 2017, 13:03
Χ. Γεωργιάδης: Δεν καταφέραμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία στο Εurogroup
-A +A

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα έως το επόμενο Eurogroup εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι επίκειται αποδέσμευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα.

«Ουσιαστικά έχουμε σχεδόν φθάσει» σε μια ελληνική συμφωνία, δήλωσε ο Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Ο βασικός λόγος που συνεδριάσαμε χθες στο Eurogroup ήταν να επιβεβαιώσουμε ότι η ελληνική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε. Ουσιαστικά ολοκληρώθηκε. Τα περισσότερα από τα προαπαιτούμενα έγιναν. Δεν θέλω να σκιαγραφήσω μια αρνητική εικόνα, έγινε καλή δουλειά και πράγματι επίκειται η εκταμίευση και αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που θέλω να στείλω. Αυτά είναι πράγματι τα καλά νέα».

Ο Κύπριος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ελληνικού χρέους. «Είμαι πολύ ξεκάθαρος στην ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα, ένα παράλληλο βήμα και να καθοριστούν με σαφήνεια και πολύ ικανοποιητικό τρόπο οι παράμετροι για το χρέος. Και εδώ υπήρξε πρόοδος. Δεν καταφέραμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε έως το επόμενο Eurogroup και ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με πολύ ικανοποιητικό, ξεκάθαρο τρόπο που θα δώσει σαφήνεια στις αγορές, την ίδια την Ελλάδα και όλους εμάς».

Ερωτηθείς για το ποια από τις επιλογές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι αναφορικά με το ελληνικό χρέος είναι η προτιμότερη για την Κύπρο, ο Γεωργιάδης δήλωσε: «Οτιδήποτε θα διευκολύνει την Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές. Έχω την απόφαση του κυπριακού υπουργικού συμβουλίου και μια ξεκάθαρη εντολή να συμφωνήσω και να στηρίξω οποιαδήποτε διευθέτηση για το ελληνικό χρέος. Είμαι πολύ θετικός απέναντι σε ένα ισχυρό, ξεκάθαρο πλαίσιο που θα δίνει σαφήνεια και πραγματικά ελπίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η προετοιμασία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να σφραγίσουμε τη συμφωνία για το χρέος στο επόμενο Eurogroup».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: SOOC

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα