CEO Intel: Θα παράγουμε ημιαγωγούς και για την αυτοκινητοβιομηχανία

CEO Intel: Θα παράγουμε ημιαγωγούς και για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πατ Γκέλσινγκερ δήλωσε αισιόδοξος ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα κατασκευάζουν το ένα τρίτο των ημιαγωγών σε εγχώριο έδαφος από περίπου 12% σήμερα, τα επόμενα χρόνια.

«Πιστεύω ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι ότι το ένα τρίτο της προμήθειας ημιαγωγών να επιστρέψει στο αμερικανικό έδαφος από αμερικανικές εταιρείες», δήλωσε ο επικεφαλής της Intel στο CNBC.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να παράσχει κεφάλαια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική βιομηχανία ημιαγωγών μέσω της πρότασης υποδομής ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Φεβρουάριο, ο Λευκός Οίκος διέταξε επίσης επανεξέταση των αλυσίδων εφοδιασμού των ΗΠΑ για διάφορα βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών. Το νομοσχέδιο για την άμυνα του 2021 περιελάμβανε τον νομοσχέδιο για την παραγωγή ημιαγωγών.

«Η Intel βρίσκεται σε συνομιλίες για να ξεκινήσει να παράγει ημιαγωγούς για λογαριασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που έχει προκαλέσει αναταράξεις στην παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Ο Γκέλσινγκερ ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κατασκευαστές ημιαγωγών για αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να αναπτυχθεί η παραγωγή στο εργοστασιακό δίκτυο της Intel, σε ορίζοντα εντός έξι έως εννέα μηνών.