Βυθίζονται κατά 24,1% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Βυθίζονται κατά 24,1% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη παρουσιάζουν σημαντική πτώση τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αν και αυξήθηκαν σε σχέση με τον Μάιο, καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν στις περισσότερες χώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων βρίσκονταν τον Ιούνιο 24,1% χαμηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2019, φτάνοντας στα 1.131.843 οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τον Μάιο η πτώση σε ετήσια βάση ήταν 56,8%.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν υποχώρησαν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές εκτός από τη Γαλλία όπου αυξήθηκαν 1,2% τον Ιούνιο χάρη στα κυβερνητικά κίνητρα για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, που ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα.

Οι ταξινομήσεις στη Γερμανία παρουσίασαν πτώση κατά 32,3% ενώ και στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία σημείωσαν πτώση 36,7%, 23,1% και 56,2% αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις του Ομίλου Volkswagen μειώθηκαν κατά 25,9% τον Ιούνιο, ενώ οι Renault και PSA Group σημείωσαν πτώση 16,3% και 29,6%, αντίστοιχα.