Burberry: Υποχώρησαν οι πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο

Burberry: Υποχώρησαν οι πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο

Η βρετανική εταιρεία πολυτελών ειδών Burberry ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 9% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκα τον Δεκέμβριο, καθώς τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας, ενώ προειδοποίησε και για περαιτέρω αναστάτωση στις αγορές μέσα στους επόμενους μήνες εξαιτίας της μετάδοσης των νέων μεταλλάξεων του ιού.

Το πρώτο κύμα της πανδημίας το προηγούμενο έτος επέφερε μείωση των πωλήσεων της Burberry κατά 45% περίπου, προτού η εταιρεία παρουσιάσει ανάκαμψη χάρη στη δυναμική ζήτηση στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα. Η νέα έξαρση τώρα προκαλεί και πάλι αβεβαιότητα, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πτώση των πωλήσεων κατά 9% που ανακοινώθηκε σήμερα ξεπερνά την πτώση της τάξης του 6% που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο, και η Burberry τόνισε ότι το 15% των καταστημάτων της είναι αυτή την στιγμή κλειστά ενώ το 36% λειτουργεί με περιορισμούς λόγω της εξάπλωσης των μεταλλάξεων του Covid-19.

Στο τρίτο τρίμηνο, οι συγκρίσιμες πωλήσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική υποχώρησαν κατά 37%, την ίδια περίοδο όμως, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.