Βρετανία: Το ποσό ρεκόρ των 208,5 δισ. λιρών έφτασε ο δανεισμός

Βρετανία: Το ποσό ρεκόρ των 208,5 δισ. λιρών έφτασε ο δανεισμός

Η βρετανική κυβέρνηση δανείστηκε 36,1 δισ. λίρες τον προηγούμενο μήνα, περισσότερα από τα 33,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές, και ο δανεισμός για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2020/21 έφτασε το ποσό ρεκόρ των 208,5 δισ. λιρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αφού τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταδεικνύοντας ότι ο δανεισμός εκτινάχθηκε ενώ τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε σήμερα ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν η κυβέρνηση δεν είχε αναλάβει δράση για να προστατεύσει τον κόσμο.

«Παρόλο που είναι σαφές ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει σοβαρές επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά μας, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν είχαμε ενεργήσει όπως ενεργήσαμε για να προστατεύσουμε τους πόρους διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων», είπε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε «Με τον καιρό και όσο θα ανακάμπτει η οικονομία, η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη ευρωστία των δημόσιων οικονομικών».