ΓΔ: 925,35 -0,48 (-0,05 %)

Τζίρος: 16,26 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,35 -0,48 (-0,05 %)

Τζίρος: 16,26 εκατ. €   RT

Βρετανία: Εγκρίθηκε η συμφωνία συγχώνευσης Virgin και O2 ύψους 44 δισ. δολαρίων

Βρετανία: Εγκρίθηκε η συμφωνία συγχώνευσης Virgin και O2 ύψους 44 δισ. δολαρίων
Ascannio / Shutterstock.com

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας έδωσαν το τελικό «πράσινο φως» για τη συγχώνευσης αξίας 44 δισ. δολαρίων μεταξύ της Virgin Media και της θυγατρικής της Telefonica στη χώρα, την O2, μετά από ενδελεχή έλεγχο της συμφωνίας.

Η μητρική της Virgin Media, η Liberty Global, και η ισπανική Telefonica είχα συμφωνήσει πέρυσι για τη συγχώνευση που θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στην αγορά δικτύων κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ, με στόχο να αμφισβητήσει την ηγετική θέση στην Βρετανία της BT.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των εταιρειών, η συμφωνία, που αποτιμά την O2 σε 12,7 δισ. στερλίνες και την Virgin Media σε 18,7 δισ. στερλίνες, και σημαίνει αποτίμηση 31,4 δισ. δολαρίων (44 δισ. δολάρια) για τη νέα οντότητα, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουνίου.

Από την πλευρά τους, οι αρχές ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA) είχαν επιφυλάξεις για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο που θα είχε η συγχώνευση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα δόθηκε προσωρινή έγκριση στη συμφωνία, αφότου οι αρχές εκτίμησαν πως η παρουσία άλλων εταιρειών στον κλάδο, όπως η BT και η Vodafone, θα διατηρούσε τον ανταγωνισμό.

«Αφού εξετάσαμε προσεκτικά τη συμφωνία, είμαστε σίγουροι ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα παραμείνει ισχυρός και συνεπώς είναι απίθανο η συγχώνευση να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές ή υπηρεσίες χαμηλότερης ποιότητας», δήλωσε ο Μάρτιν Κόλμαν της CMA.

Πηγή: Reuters