Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 10:18

-A +A

Boeing: Απώλειες 4,9 δισ. δολαρίων λόγω των δυστυχημάτων του 737

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 10:18
Boeing: Απώλειες 4,9 δισ. δολαρίων λόγω των δυστυχημάτων του 737
-A +A

Ζημίες 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα εγγράψει το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Boeing, ανακοίνωσε η εταιρεία, λόγω της παρατεταμένης ακινητοποίησης των αεροσκαφών της 737 Max έπειτα από τα πολύνεκρα δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους συνολικά.

Οι ζημίες που αντιστοιχούν σε 8,74 δολάρια ανά μετοχή αναμένεται να εξαλείψουν τα κέρδη της επιχείρησης στο δεύτερο τρίμηνο, μειώνοντάς τα στα 1,8 δολάρια ανά μετοχή, όπως εκτιμά μελέτη της Refinitiv. Συγκεκριμένα, τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων του αμερικανικού γίγαντα των αερομεταφορών αναμένεται να μειωθούν κατά 5,6 δισ. δολάρια, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Boeing.

Οι πτήσεις των αεροσκαφών 737 Max διακόπηκαν μετά τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα, τα οποία εκτιμήθηκε ότι προκλήθηκαν από σφάλμα στο λογιστικό των συστημάτων τους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια διόρθωση για το λογισμικό της, ωστόσο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. 

Η Boeing εκτιμά ότι τα αεροσκάφη της θα έχουν επανέλθει στον αέρα μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί και αργότερα. Εξαιτίας πάντως του ζητήματος έχει παύσει τις παραδόσεις αεροσκαφών 737 Max, αν και εκτιμά ότι το 2020 η παραγωγή τους θα αυξηθεί κατά 57%.

Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της την προσεχή Τετάρτη.

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα