Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 12:15

-A +A

Βloomberg: Οι παροχές Τσίπρα διακυβεύουν τους δημοσιονομικούς στόχους

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 12:15
Βloomberg: Οι παροχές Τσίπρα διακυβεύουν τους δημοσιονομικούς στόχους
-A +A

«Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Ελλάδα απέδρασε από τα δεσμά του προγράμματος διάσωσής της, κινδυνεύει ξανά να χάσει την πορεία της», αναφέρει το πρακτορείο Βloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα προειδοποιήθηκε για την άνοδο των spread και τον κίνδυνο να χάσει τους στόχους της».

Ειδικότερα, το πρακτορείο σχολιάζει το χθεσινό eurogroup και ειδικά τις επισημάνσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σημειώνοντας ότι ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε πως «ο πρόσφατος γύρος φοροελαφρύνσεων και παροχών που ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σημαίνει ότι η πλέον χρεωμένη χώρα της Ευρώπης θα χάσει πιθανότητα το στόχο του πρωτογενούς της πλεονάσματος». Ο ίδιος προειδοποίησε ακόμα πως οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες το επόμενο έτος, προσθέτει το άρθρο.

Ακολούθως το Βloomberg αφού υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τις παροχές που εξήγγειλε Αλέξης Τσίπρας και υπογραμμίζει ότι ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε πως οι εξαγγελίες οδήγησαν σε άνοιγμα του spread των ελληνικών ομολόγων κατά 50 μονάδες βάσης.

Μετά τις παροχές Τσίπρα οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών ενδέχεται να αποφασίσουν να μην επιτρέψουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα μέρος από τα ακριβά δάνεια που της είχε χορηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέρει καταλήγοντας το άρθρο, προσθέτοντας ότι το σχόλιο του Κλάους Ρέγκλινγκ για το θέμα ήταν «παραμένει κάτι που θα το δούμε».

Bloomberg παροχές

Διαβάστε ακόμα:

- Οι προειδοποιήσεις στο Eurogroup για τις παροχές και οι αιχμές για μέτρα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα