Bloomberg: H Deloitte πληρώνει τις γυναίκες στη Βρετανία 43% λιγότερο από ό,τι τους άντρες

Bloomberg: H Deloitte πληρώνει τις γυναίκες στη Βρετανία 43% λιγότερο από ό,τι τους άντρες

Το βρετανικό τμήμα της Deloitte πληρώνει 43,2% λιγότερο το γυναικείο προσωπικό κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τους άντρες εργαζόμενους στην εταιρεία, μισθολογικό χάσμα που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ανάμεσα στα δύο φύλα, αν και η φίρμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υπολογίζει και τους μισθούς των πολύ υψηλά αμοιβομένων συνεργατών, ενώ άλλες εταιρείες με παρόμοια δομή δεν τους υπολογίζουν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μεγάλη Βρετανία απαιτεί από τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 250 εργαζόμενους να παράσχουν στις αρχές μέχρι τις 4 Απριλίου δεδομένα ως προς το πώς πληρώνουν το προσωπικό τους. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο Ιούλιο, η Deloitte δημοσιοποίησε ένα μισθολογικό χάσμα για τους εργαζόμενούς της, ύψους 18,2%, εξαιρώντας τους πολύ υψηλά αμοιβόμενους συνεργάτες.

Ορισμένες εταιρείες έχουν διαφωνήσει για το ότι ως ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, αυτοί οι συνεργάτες δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στα δεδομένα. Αυτή η άποψη προκάλεσε την οργή και των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στη Μεγάλη Βρετανία, με τη συντηρητική Nicky Morgan να κατηγορεί τον ισχύοντα νόμο καθώς και τις εταιρείες αυτού του τύπου για το ότι εκμεταλλεύονται ένα "παραθυράκι".