7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Berkshire Hathaway: Δυναμική ανάκαμψη στο β' τρίμηνο για τον κολοσσό του Μπάφετ

Berkshire Hathaway: Δυναμική ανάκαμψη στο β' τρίμηνο για τον κολοσσό του Μπάφετ
Shutterstock

Τα λειτουργικά κέρδη της Berskhire Hathaway συνέχισαν να ανακάμπτουν καθώς οι δεκάδες επιχειρήσεις στις οποίες έχει μερίδια από τον ενεργειακό τομέα έως τους σιδηροδρόμους επωφελήθηκαν από το άνοιγμα των οικονομιών. 

Ο κολοσσός του Γούορεν Μπάφετ είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 6,69 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 21% σε σχέση με τα 5,51 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. 

Ο Μπάφετ συνέχισε τις επιθετικές επαναγορές μετοχών της εταιρείας, διαθέτοντας 6 δισ. δολ. για τον σκοπό αυτό. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Berkshire προέβη σε αγορές ιδίων μετοχών αξίας 12,6 δισ. δολαρίων, ύστερα από αγορές 24,7 δισ. δολαρίων το 2020. 

Στα τέλη Ιουνίου είχε στη διάθεσή της ρευστό και ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού ύψους 144,1 δισ. δολαρίων. 

Η Berkshire έχει καλύψει πλέον το σύνολο των ζημιών του 2020, γεγονός που επικροτούν οι επενδυτές. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της καταγράφει άνοδο 23%. 

Ο 90χρόνος Μπάφετ ο οποίος επιβεβαίωσε νωρίτερα φέτος ότι ο διάδοχός του θα είναι ο Γκρεγκ Άμπελ, μεταμόρφωσε την Berkshire Hathaway από μία αποτυχημένη υφαντουργία σε έναν επενδυτικό κολοσσό 628 δισ. δολαρίων με συμμετοχή σε τεχνολογικές εταιρείες, βιομηχανίες τροφίμων και ενεργειακές επιχειρήσεις.