Αυξήθηκαν για δέκατο διαδοχικό μήνα οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Αυξήθηκαν για δέκατο διαδοχικό μήνα οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως παρουσίασαν αύξηση για δέκατο διαδοχικό μήνα τον Μάρτιο φτάνοντας έτσι τα υψηλότερα τους επίπεδα από τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με την υπηρεσία τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών των τροφίμων της Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), που λαμβάνει υπόψιν τις μηνιαίες αλλαγές στις τιμές των δημητριακών, κρέατος, φυτικών ελαίων, γαλακτοκομικών προϊόντων, και της ζάχαρης, αυξήθηκε στις 118,5 μονάδες κατά μέσο όρο τον Μάρτιο, από τις 116,1 του Φεβρουαρίου.

Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης τιμών των δημητριακών της FAO υποχώρησε 1,7% τον Μάρτιο, μετά από οκτώ μήνες διαδοχικών αυξήσεων, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ενισχυμένος κατά 26,5% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο δείκτης τιμών των φυτικών ελαίων ενισχύθηκε κατά 8% τον Μάρτιο και έφτασε τα υψηλότερα του επίπεδα από τον Ιούνιο του 2011, όπως και ο δείκτης τιμών των γαλακτοκομικών προϊόντων που σημείωσε άνοδο κατά 3,9%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τις τιμές του κρέατος αυξήθηκε κατά 2,3%.