AT&T: Μειώνει το εργατικό δυναμικό της στη Σλοβακία

AT&T: Μειώνει το εργατικό δυναμικό της στη Σλοβακία

Η AT&T ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό της δυναμικό στη Σλοβακία καθώς η πανδημία πλήττει την καταναλωτική ζήτηση, και τα σωματεία των εργαζόμενων δηλώνουν ότι ενδέχεται να επηρεαστεί το 10% των θέσεων εργασίας.

Η AT&T Global Network Services Slovakia δραστηριοποιείται στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης για περισσότερο από μία δεκαετία, παρέχοντας υποστήριξη πελατών, μηχανική δικτύων και άλλες υπηρεσίες.

Η αμερικανική εταιρεία απασχολεί περίπου 2.800 άτομα στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, όπου η ανεργία έχει αυξηθεί στο 7,4% από το 5,2% από τον Μάρτιο, όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Στην ανακοίνωσή της η AT&T αναφέρει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να «διαχειριστεί τις επιπτώσεις στους ανθρώπους μας» από τις περικοπές, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και δεν οφείλονται αποκλειστικά στην κρίση.

«Οι ενέργειες αυτές ευθυγραμμίζονται με την εστίασή μας σε περιοχές ανάπτυξης σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη καταναλωτική ζήτηση για κάποια παραδοσιακά μας προϊόντα και τον οικονομικό αντίκτυπο και την αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών που έχει προκαλέσει η πανδημία» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Μάρτιν Χόρκαβι, πρόεδρος του σωματείου uniJA, που εκπροσωπεί εργαζόμενους της AT&T, δήλωσε στο Reuters ότι εκτιμά πως αναμένεται να επηρεαστούν 300 θέσεις εργασίας.