Αντίποινα Κίνας σε ΗΠΑ: Επιβάλλει δασμούς $60 δισ.

Αντίποινα Κίνας σε ΗΠΑ: Επιβάλλει δασμούς $60 δισ.

Την επιβολή δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Κίνα, αντιδρώντας στις κινήσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κινεζική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα κυμαίνονται από 5% ως 25%, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα θα καλύπτουν πάνω από 5.000 αμερικανικά αγαθά. 

Σύμφωνα με τους Global Times της Κίνας, το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει να αγοράζει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα -κάτι που θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τους Αμερικανούς αγρότες.

Παράλληλα, η Κίνα φέρεται εξετάζει τη μείωση των παραγγελιών για νέα αεροπλάνα της Boeing, κίνηση η οποία αν επιβεβαιωθεί θα επιδεινώσει περαιτέρω τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. 

Η κίνηση της Κίνας έρχεται αφότου την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την επιβολή δασμών 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ καθώς διαφορετικά τα πράγματα θα είναι «πολύ χειρότερα» για την Κίνα.