Ant: Ζήτηση ρεκόρ 3 τρισεκατομμυρίων για την IPO

Ant: Ζήτηση ρεκόρ 3 τρισεκατομμυρίων για την IPO

Φρενίτιδα επικράτησε για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά όλων των εποχών καθώς ιδιώτες επενδυτές υπέβαλαν προσφορές ρεκόρ ύψους 3 τρισ. δολαρίων στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Ant , στοιχηματίζοντας στη ζήτηση για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της στην Κίνα.

Η διπλή εισαγωγή της Ant αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 34,4 δισ. δολάρια, ισότιμα κατανεμημένα στην αγορά της Σανγκάης και του Χονγκ Κονγκ, ξεπερνώντας την εισαγωγή αξίας 29,4 δισ. δολαρίων της Saudi Aramco τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές, τόσο ιδιώτες όσο και θεσμικοί, έχουν επιδοθεί σε κούρσα αγορών μετοχών της Ant, που λειτουργεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα πληρωμών της Κίνας και άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Σανγκάης προσέλκυσε περίπου 2,8 τρισ. δολάρια από προσφορές ιδιωτών επενδυτών, ή 872 φορές τον αριθμό των μετοχών που τους αναλογούν, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ υποβλήθηκαν προσφορές αξίας 1,3 τρισ. δολαρίων, 389 φορές παραπάνω από τις διαθέσιμες μετοχές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι προσφορές ιδιωτών επενδυτών, που φτάνουν τα 3 τρισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας, έρχονται με φόντο την αβεβαιότητα των διεθνών αγορών ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και τις δυσοίωνες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Οι επενδυτές στην IPO ωστόσο, μοιάζουν να αδιαφορούν για αυτές τις ανησυχίες, διατηρώντας την ελπίδα ότι η Ant θα συνεχίσει να επωφελείται από την ταχεία ψηφιοποίηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κίνα.